Roparun 2018; Wij sponsoren mee!

22 mei 2018

Project Malawi

 
Afgelopen jaren hebben wij ons, op uitnodiging van Luxaflex®, nadrukkelijk kunnen en mogen inzetten voor Project Malawi. Een uniek project, waarbij ziekenhuizen, weeshuizen en scholen op verschillende manieren worden voorzien van insectenwering. Grotendeels door de levering en montage van horren uit het eigen assortiment van Luxaflex®, maar door middel van educatie ook door lokale mensen te leren hoe zij zelf horren kunnen maken. In de twee jaren dat wij actief betrokken zijn geweest, zijn we zelf ook twee keer mee geweest naar Malawi. De indrukken die daar zijn opgedaan, zijn niet in één woord samen te vatten.
 

Leven toevoegen aan de dagen...

 
Inmiddels is er een nieuw ‘project’ van start gegaan. Ook nu weer met een goed doel als leidraad, want dat is waar Luxaflex® zich achter de schermen veel voor inzet. In 2018 doet Luxaflex® met een eigen team mee aan de Roparun!
De Roparun is een estafetteloop van Parijs of Hamburg naar Rotterdam! Ruim 500 kilometer hardlopen, met als doel om geld op te halen. Geld dat is bedoeld om het leven van mensen met kanker dragelijker te maken. ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’, is al meerdere jaren het motto.
 
Luxaflex® doet in 2018 dus voor het eerst zelf mee aan de Roparun. Tot en met vorig jaar was Luxaflex® wel betrokken bij de run, maar dan vanwege het feit dat Hunter Douglas (moederorganisatie van Luxaflex®) met een team meedeed. Door het enthousiasme van een aantal deelnemers vanuit Luxaflex®, is nu voor een eigen team gekozen.
 

Doneert u ook mee?

 
De run zelf wordt gehouden in het Pinksterweekend 2018. Zaterdagmiddag vertrekken de teams en deze komen 50uur later, maandagmiddag dus, aan op de Coolsingel in Rotterdam. Alle deelnemende teams, meer dan 300 in totaal, proberen zoveel mogelijk geld op te halen, door middel van sponsoring. Luxaflex® heeft al haar afnemers gevraagd €1,00 per order te doneren aan de Roparun. Het gaat hierbij om orders die worden geplaatst in de periode van oktober 2017 t/m april 2018. Uiteraard doen wij hier maar wat graag aan mee! Sterker nog, wij willen de actie een extra boost geven, door €1,00 per besteld artikel te doneren! Besteld iemand 5 rolgordijnen, doneren wij €5,00 aan de Roparun!
 

Wij lopen zelf ook mee!


Met de nodige trots kunnen we inmiddels bevestigen, dat we naast onze donatie per artikel, meer mogen betekenen voor de Roparun; We rennen namelijk zelf mee in het team van Luxaflex®! Patrick (Beemsterboer) is één van de 8 lopers in het team. Mocht u een donatie willen doen, dan is het ook mogelijk dit aan het team van Luxaflex®, of zelfs aan een specifieke deelnemer te doen. Luxaflex® is team 215 en hier vindt u alle leden uit het team. Uiteraard stellen wij iedere donatie zéér op prijs! Om eenvoudig te kunnen doneren, kunt u hier klikken...

 

Leef met ons mee...

 
De komende tijd zullen we iedereen zo goed mogelijk op de hoogte houden, van alle ontwikkelingen rondom de Roparun en uiteraard onze deelname. Volgt ons bijvoorbeeld op Facebook of Instagram.
 

Onze voorbereiding

 
Op het moment dat we werden uitgenodigd, hadden we 10 maanden tijd om ons voor te bereiden. Er werd op dat moment al regelmatig hardgelopen en dus kon de training direct aanvangen. Totdat eind augustus de knie van Patrick begon tegen te sputteren en begin september bleek, dat de meniscus beschadigd was. Een (kijk)operatie was noodzakelijk en dit kwam de voorbereiding niet ten goede! In overleg met het ziekenhuis en een sportschool is toen al besloten, dat met het juiste trainingsschema het doel in mei haalbaar moest zijn. Zelfs toen bleek, dat de operatie pas in november 2017 plaatsvond. Een week na de geslaagde operatie begon voorzichtig de training, die er uiteraard op gericht was de knie weer sterker te maken. Hardlopen kon voorlopig nog niet, maar vooral met fietsen en gerichte krachttraining, werd de knie voorbereid op het hardlopen. Met succes!

Januari 2018
 
Het aantal trainingen is in rap tempo opgevoerd naar 4 per week en vanaf half januari wordt er voorzichtig gestart met hardlopen. En dat voelt goed!! In goed overleg met een fysiotherapeut van de sportschool, is er een intensief schema gemaakt. De krachttraining maakt steeds meer plaats voor conditietraining en er wordt dus steeds meer hardgelopen. Eerst binnen op de band, maar vanaf begin februari gaan we naar buiten.

Februari 2018
 
Februari is in volle gang en dus zijn we naar buiten gegaan. En hoe lekker het op de band ook ging, buiten is toch wel weer even andere koek! Viel stiekem gewoon wel even tegen, al hebben we leren omgaan met tegenslagen… De eerste loop buiten was zuiver een voorbereiding voor onze eerste team-meeting  op 10 februari. Tijdens de tweede bijeenkomst vanuit de Roparun zelf (in het Luxor Theater in Rotterdam) zou ons team voor het eerst compleet zijn en stond direct ook een kennismakingsrondje op het programma. Nabij Meerkerk hebben we een heerlijke ronde gerend met de 8 lopers uit ons team. Naast de lopers rende ook de dames van de catering mee en fietste onze fietsbegeleiders met ons mee. Supergezellig! Vooral bijzonder; de teamspirit is enorm en dat beloofd wat!

Mei 2018
 
Door de enorme drukte waar we dit hele voorjaar al mee te maken hebben, is het helaas niet gelukt om het nieuws rondom onze deelname actueel in beeld te brengen. Op deze site dan, want op onze algemene website kunt u wél lezen hoe het ons is vergaan tijdens de run van ons leven... klik hier voor meer informatie.
 

Alle tips

6 maart 2020Nieuwe collectie jaloezieën
12 februari 2019Plissé Shades
1 november 2018Vacature
22 mei 2018Roparun 2018; Wij sponsoren mee!
31 augustus 2017Metamorfose 2017
16 september 2016Project Malawi 2016
26 april 2016PowerView is van start!
11 mei 2015Project Malawi
3 november 2014Decoratieve opties op rolgordijnen...
11 september 2014Insectenwering? Dit is hét moment!
Webdesign Haarlem