Project Malawi 2016

16 september 2016

 

Project Malawi, het vervolg

 
Begin september van dit jaar is er opnieuw een team van Luxaflex® Nederland naar Malawi afgereisd. Doel van deze reis was het nalopen van de in maart 2015 gemonteerde horren en het inmeten van een groot aantal nieuwe horren op nieuwe locaties. Net als vorig jaar, was ook dit jaar onze monteur Jeroen van der Peet mee met het team.
 

Evalueren, onderhouden en inmeten

 
Een belangrijk onderdeel van dit bezoek, was om inzicht te krijgen in welk type hor het meest geschikt zou zijn voor het gebruik in Malawi. Naast compleet andere weersomstandigheden, is de motorische controle van de mensen in Malawi, compleet anders dan in onze samenleving. Mensen daar hebben totaal geen fijne techniek waarmee moet worden gewerkt en hierdoor kan een handeling die voor ons heel eenvoudig is, voor hen een ingewikkeld iets zijn. Een voor ons eenvoudig schuifslotje, blijkt in Malawi helemaal niet zo eenvoudig te zijn… Na anderhalf jaar gebruik, is nu aandachtig bekeken of de geïnstalleerde horren het meest geschikt zijn.
 
Waar tijdens de montage in 2015 gevreesd werd voor mogelijke problemen bij de rolhordeur Prestige, bleek dit uiteindelijk bijzonder mee te vallen. De gebruikers leken in het begin moeite te hebben met het ontgrendelen van de deuren, omdat de greep simpelweg voor hun manier van bewegen te klein was. Achteraf blijkt dat het oefenen heeft geholpen, want de deuren functioneren allemaal nog prima.  
 

De ervaring van eerdere bezoeken werkt nu al in het voordeel

 
Na een intensieve controle van de eerder geplaatste horren, zijn er weer heel veel nieuwe horren ingemeten. En dit inmeten is, net als bij ons in Nederland, misschien wel het belangrijkste deel van het hele traject. Tijdens het inmeten moet er bepaald worden welke hor voor die situatie het meest geschikt is. En aangezien de raampartijen in Malawi totaal niet vergelijkbaar zijn, met die wij hier gewend zijn, wordt er veel gevraagd van het technisch inzicht van de teamleden. De opgedane ervaringen uit de eerdere bezoeken, werken hierbij duidelijk in het voordeel.
Een grote diversiteit aan ramen... Technisch inzicht is gewenst...
 
 
Er wordt momenteel nog gewerkt aan o.a de foto's. Deze pagina zal steeds worden geupdate...
 

Alle tips

6 maart 2020Nieuwe collectie jaloezieën
12 februari 2019Plissé Shades
1 november 2018Vacature
22 mei 2018Roparun 2018; Wij sponsoren mee!
31 augustus 2017Metamorfose 2017
16 september 2016Project Malawi 2016
26 april 2016PowerView is van start!
11 mei 2015Project Malawi
3 november 2014Decoratieve opties op rolgordijnen...
11 september 2014Insectenwering? Dit is hét moment!
Webdesign Haarlem