Intirio 2016; Héél veel nieuws!

4 februari 2016

 

Intirio Gent

 
Van 31 januari tot en met 3 februari 2016 is in Gent (België) dé jaarlijkse vakbeurs Intirio weer gehouden. In de Flanders Expo toonden de meest toonaangevende fabrikanten op het gebied van woninginrichting hun nieuws voor komend jaar. En zoals Luxaflex® afgelopen december al van de daken schreeuwde, wordt 2016 het jaar van de vernieuwingen…
 
Ons belangrijkste bezoek was ook wel die aan de immense stand van Luxaflex®. Sowieso is deze stand doorgaans één van de grootste en met de schitterende fotowanden aan de buitenkant, was het ook zeker één van de opvallendste van de hele beurs.
 

Het jaar van de vernieuwingen

 
Het jaar van de vernieuwingen. Als je dat kunt zeggen, terwijl je eigenlijk ieder jaar wel een aantal ingrijpende vernieuwingen introduceert… Dan moet er toch wel iets speciaals te melden zijn! Wat ons betreft is er geen woord van gelogen! Want er is héél veel nieuws op komst en uiteraard allemaal direct bij ons te vinden. Hierbij een kort overzicht, waarbij we uiteraard later per onderdeel dieper op de introducties in zullen gaan:
 
Als eerst hebben we de spiksplinternieuwe collectie houten jaloezieën bekeken. Een volledig nieuwe collectie, dus niet een aanpassing of aanvulling. De nieuwe collectie bevat (hoe kan het ook anders) de beste kleuren van dit moment. De lamelbreedte 35mm komt te vervallen en alle pijlen worden dus gericht op 50mm en 68mm lamellen. Vooral nieuw zijn de vele voelbare structuren, die een bijzonder luxe uitstraling aan de jaloezieën geven.
 

Hele collectie in het nieuw

 
De collectie ladderbanden is ook vernieuwd. En wat ook duidelijk valt op te maken uit de nieuwe collectie, is dat de bedieningsvorm Ellisse® de afgelopen tijd steeds belangrijker is geworden. (dit is ook bij ons terug te zien op onze Facebook pagina, waar wij veel foto’s van uitgevoerde projecten plaatsen). Tot slot, maar hierdoor zeker niet minder belangrijk; de prijzen gaan over het geheel naar beneden! Gezien de vraag naar houten jaloezieën, verwachten we veel van deze nieuwe collectie.
 

 

Facette® Shades gaan samen...

 
De enige collectie in het bestaande assortiment van Luxaflex® die al wat ‘ouder’ is, betreft de collectie Facette® Shades. De rede hiervoor is inmiddels duidelijk, want er is erg veel tijd en energie in de nieuwe collectie gestoken. Naast een compleet nieuw kleurenassortiment, is direct ook de slag gemaakt, om de collectie Facette® Shades min of meer samen te voegen met de collectie Rolgordijnen en Twist® Rolgordijnen. En die collectie is nu klaar!
 

Één moderne cassette, voor meerdere producten

 
Het samenvoegen van de drie collecties betekent ook direct één uniforme cassette (zie foto), die overigens ook op de Silhouette® Shades zal gaan worden gebruikt. Een mooie, iets strakkere (rechtere) cassette, die een stoere en robuuste uitstraling aan de Facette® Shades geven. Uiteraard is ook de nieuwe kleurenlijn van de Facette® Shades ook helemaal van nu.
 

 

SmardCord® op Roman Shades

 

SmardCord® is niet meer weg te denken. Ondanks dat het systeem in de eerste plaats is ontwikkeld om producten veilig te maken (zodat kinderen niet meer verstrikt kunnen raken in de koorden), wordt SmardCord® toch veelal gebruikt, omdat het gewoon heel mooi én praktisch is. De koorden rollen vanzelf op en er is dus geen overlast van lange koorden op de vloer of vensterbank.
 
Duette® Shades en Plissé Shades zijn inmiddels onlosmakelijk met SmardCord® verbonden en hier worden op korte termijn ook de Roman Shades (vouwgordijnen) aan toegevoegd. Ook bij de vouwgordijnen is de kindveiligheid de meest belangrijke motivatie. Maar het gemak van bedienen en het feit dat we de stof niet meer aan hoeven te raken, zijn zeker argumenten die we niet mogen onderschatten. Het huidige kettingsysteem, zit aan de zijkant, achter de stof geplaatst. Om de ketting te kunnen bereiken, moet de stof iets aan de kant worden geschoven en dat is bij witte stoffen niet altijd zonder gevaar… SmardCord® heeft het bedieningskoord aan de voorzijde van de bovenbak en de stof wordt dus helemaal niet aangeraakt! SmardCord® is ook leverbaar in combinatie met de optie Top down Bottom up.
 

 

 

 

 

PowerRise® wordt PowerView®

 
Tot slot misschien we de meest belangrijke ontwikkeling voor de komende jaren; elektrische bedieningen op ongeveer het hele assortiment van Luxaflex®. Ook deze ontwikkeling is prima als het gaat om de veiligheid. Bij een elektrische bediening zijn er namelijk helemaal geen koorden meer. Maar het is ook een vorm van luxe en gemak, die door de grote toename ook steeds beter voor iedereen bereikbaar wordt. Het huidige PowerRise® zal komen te vervallen. Hiervoor in de plaats komt PowerView®; een heel veel gebruiksvriendelijker systeem, die in de mogelijkheden vooralsnog onbeperkt lijkt te zijn.

 

 

 

 

De ontwerpers hebben een historie...

 
De afstandsbediening van PowerView® is in eerste oogopslag heel erg mooi! De ontwerpers van Apple (iMac, iPod, iPhone en iPad) hebben een pracht van een omhulsel ontworpen, waarin de nieuwe afstandsbediening van de PowerView® wordt geplaatst; de Pebble! Een mooi vormgegeven en uitermate prettig aanvoelend ‘huisje’, die in meerdere kleuren leverbaar is. Door de zachte ronde vormen, is de aanwezigheid van de Pebble totaal niet storend. Ook niet als deze gewoon op tafel ligt. Integendeel, de Pebble is juist ontworpen om in het zicht te liggen. Met de rug naar boven, zijn de knopjes van de afstandsbediening niet eens zichtbaar en valt hij totaal niet op.
 
Zoals gezegd; de mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt. Dit hangt mede af, van de gekozen uitvoering. Wordt er in eerste instantie alleen gekozen voor PowerView®, dan ontvangt u een Pebble naar keuze, met een afstandsbediening in het wit of zwart. Natuurlijk is er ook een app beschikbaar, die met de speciale PowerView® hub, bediening via de smartphone mogelijk maakt. En dan worden de mogelijkheden opeens wel heel uitgebreid…
 
We houden u de komende tijd uiteraard op de hoogte van alle ontwikkelingen!
 

Alle nieuwsitems

6 maart 2020Horrenactie 2020
13 mei 2019Rolhordeur Sencillo
13 mei 2019Plisséhordeur Volare
12 maart 2019Voorjaarsactie 2019
5 februari 2019Collectie Houten Jaloezieën wordt vernieuwd
1 februari 2019Dit is hét moment voor... Horren!
1 december 2018Het hele jaar horren!
29 oktober 2018Vouwgordijnen in het nieuw!
6 oktober 2018Najaarsactie; GRATIS Hub Kit 2.0!
21 juli 2018Onze openingstijden...
Webdesign Haarlem